پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 23 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

کودک نابغه شما این ۱۰ نشانه را دارد؟!

1391/10/5 0:59
4,033 بازدید
اشتراک گذاری

بسیاری از پدران و مادران پیشاپیش رویای پیشرفت کودک خردسال خود را در سر می پرورانند اما بیشتر کودکان فقط از نظر والدین خود نابغه هستند. با وجود این برخی کودکان واقعا بااستعداد هستند؛ آیا کودک شما نیز جزء این گروه است؟

مامان آبتین برامون نوشته :
آبتینم باهوشه و من به نگاههای عمیقش خیلی

امیدوارم ! البته در مورد این که روحیاتش هنرمندانه است شک

ندارم ...

 

بسیاری از پدران و مادران پیشاپیش رویای پیشرفت کودک خردسال خود را در سر می پرورانند اما بیشتر کودکان فقط از نظر والدین خود نابغه هستند. با وجود این برخی کودکان واقعا بااستعداد هستند؛ آیا کودک شما نیز جزء این گروه است؟ دستورالعمل های محدودی هستند که نبوغ و استعداد کودکان را نشان می دهند که در ادامه به ۱۰ مورد از آنها اشاره می شود:

 

▪ دامنه لغات پیشرفته: این که کودک زود به حرف بیاید به تنهایی نمی تواند نشانه نبوغ و استعداد او باشد، اما اگر او از لغات و جملات پیشرفته استفاده کند، احتمالا به همان باهوشی است که فکرش را می کنید. یک کودک ۲ ساله معمولی می تواند جمله ای مانند «یک سگ آنجاست» را به زبان بیاورد اما یک کودک نابغه این جمله را می گوید: «یک سگ قهوه ای در حیاط پشتی است و دارد گل ها را بو می کند.»

 

▪ درک مفاهیم پیچیده: کودکان بسیار باهوش می توانند مفاهیم پیچیده را درک کنند، از روابط گوناگون سر در بیاورند و انتزاعی فکر کنند. آنها مشکلات را عمیقا می فهمند و به راه حل ها می اندیشند.

 

▪ توجه به جزئیات: یک کودک نابغه اشتیاق فراوانی نسبت به جزئیات نشان می دهد. کودکان بزرگ تر ممکن است بخواهند درباره جزئیات و چگونگی عملکرد یک وسیله اطلاعاتی داشته باشند اما یک کودک خردسال نابغه می تواند یک اسباب بازی را دقیقا سر جای خودش قرار دهد و اگر چیزی در جای اصلی خودش قرار نگرفته باشد، متوجه می شود.

 

▪ طیف وسیع علاقه مندی ها: کودکان با استعداد به موضوعات گوناگونی علاقه نشان می دهند. یک ماه ممکن است از دایناسور ها خوش شان بیاید و ماه بعد به سراغ مباحث فضایی و... بروند.

 

▪ حفظ اطلاعات: اصطلاح «این گوش در و آن گوش دروازه» در مورد بسیاری از کودکان صدق می کند و کودکانی که جزء این گروه نیستند، قادر به حفظ دامنه گسترده ای از اطلاعات بوده و می توانند بعد ها نیز آنها را به خاطر بیاورند. از جمله نمونه های مشاهده شده در این زمینه می توان به کودک ۶ ساله ای اشاره کرد که پس از یک گردش تفریحی در موزه فضایی توانست یک راکت فضایی را دقیقا به تصویر بکشد.

 

▪ استعداد در زمینه هنر و موسیقی: کودکانی که استعداد غیرعادی در زمینه هنر و موسیقی از خود نشان می دهند اغلب با استعداد و نابغه هستند. کودکان خردسالی که با رعایت پرسپکتیو (تناسب دور و نزدیک) نقاشی می کشند،کارشان عالی است یا درک بالایی از رشته های گوناگون هنری دارند، در زمره کودکان با استعداد قرار می گیرند.

 

▪ حافظه خوب و قوی: بعضی از کودکان بااستعداد می توانند وقایعی را از گذشته (دوران طفولیت) خود به یاد بیاورند. مثلا یک کودک ۲ ساله نابغه ممکن است اتفاقی را که در ۱۸ ماهگی برای او روی داده به یاد بیاورد.

 

▪ توانایی خواندن و نوشتن در سنین پایین: اگر کودک شما به طور غریزی باهوش باشد، احتمالا خیلی زود بدون این که آموزش رسمی دیده باشد، توانایی خواندن و نوشتن را پیدا می کند.

 

▪ تمرکز بالا و طولانی مدت: کودکان را با بی دقتی و بی توجهی می شناسند اما گروه نابغه می توانند به مدت طولانی تمرکز خود را حفظ کنند.

 

منبع:مجله شهرزاد

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (3)

مامان امیررضا
5 دی 91 10:04
ذوست عزیز من و بابای امیررضا هوش فوق العاده ای داریم بابای من اون روزا نذاشت برم مدرسه ی تیز هوشان همیشه رتبه ی بالا من بودم تو مدرسه ولی با این همه درسمو خوندم و پایان بردم هنوز هم که هنوز برام عقده شده نمیخوام پسرم نبوغش نهفته بمونه.چه کارهایی براش انجام بدیم|؟




عزیزم کتاب های زیر رو بگیر و باهاش کار کن
1.همه کودکان تیز هوشند اگر ... چگونه استعدادهای واقعی کودک خود را کشف کنیم.

نویسنده: دکتر میریام استاپرد- ترجمه سهراب سوری و امیر صادقی بابلان

2. 140 بازی فکری با بچه ها از تولد تا ٣ سالگی

نویسنده: جکی سیلبرگ - ترجمه آناهیتا آذری


3. شیوه های تقویت هوش نوزاد در سه دوره 3-6، 6-9 و 9-12

نوشته بئاتریس میلتر ترجمه طاهره طالع ماسوله

4.بازی های آموزشی برای نوزاد از بدو تولد تا یک سالگی

نوشته جکی سیلبرگ ترجمه آیدا مهری


مامان دو بهونه قشنگ برای زندگی
10 دی 91 17:22
سلام من مباحث شما رو همیشه دنبال میکنم در این مورد پسر من خدا رو شکر باهوشه و الان در مدرسه تیزهوشان درس میخونه ولی واقعیت اینه که توی مدرسه کار خاصی انجام نمیدن و احساس میکنم که استعداد بچه ها همین جوری داره تلف میشه الان دخترم هم همین خصوصیاتی که شما نوشتین رو داره ولی من میترسم باهاش کار کنم و ذهنش رو فعالتر کنم چون اگه از هوشش استفاده نشه بچه سرخورده میشه حالا من موندم چیکار کنم؟
مامان یسنا
27 آبان 92 9:57
سلام من با اجازتون لینکتون کردم . یه سوال هم دارم که خصوصی براتون گذاشتم .ممنون میشم جواب بدین
زهره یوسفی روانشناس كودك
پاسخ
حتما دوست عزیز