پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 18 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

قابل توجه والدین مبتدی!!!

1391/9/27 15:38
3,516 بازدید
اشتراک گذاری

کودکان با کتابچه های راهنما بزرگ نمی شوند. آنها یک تجربه منحصر به فرد هستند که باید درک شوند و مورد توجه قرار گیرند.

مامان ابوالفضل عزیز جواب داده : هنوز زیاد سخت نشده .فعلن بچه ی یکساله خواسته ی زیادی نداره ...
ولی فکر کنم هر چی بزرگتر بشه سخت تر بشه بخاطر همین والدین باید یکسری مهارتها رو در مواجه با خواسته های بچه ها یاد بگیرند.

مامان درسای مهربون نوشته : واسه من تا حالا خوب بوده البته من دخترم خداروشکر بچه ی آرومیه و اذیتم نمیکنه شاید واسه این خیلی بهم سخت نگذشته باشه ...... خواسته هاش هم خوب گاهی وقتا شدنیه و واسش انجام میدم ...... ولی گاهی اوقات مثلا" ساعت 12 شب میخواد ببرمش بیرون خوب نشدنیه و سعی میکنم سرش رو گرم کار دیگه ای بکنم کلا" بجه ها از بدو تولد تا یکی دو سالگی خواسته های کوچیکی دارن که تقریبا" 80 تا 90 درصدشون قابل اجراس و آدمو اذیت نمیکنه ......

یه مامان مهربون نوشته : وقتی پسرم به دنیا اومده بود اونقدر سختم بود که فکر میکردم ازدواج کردن خیلی اشتباهه.دلم میخواست انصراف بدم برم اما نمیشد که! برای من خیلی خیلی سخت بود.البته بعدش عادت کردم.

زیبای فعال وبمون نوشته : منم مثل دوست قبلي دلم ميخواست انصراف بدم به نظرم خيلي خسته كننده بود مخصوصا ماههاي اول كه بچه هيچ واكنش نسبت بهم نشون نميداداز اينكه 24 ساعت وقتم صرف نگهداري از بچه ميشد ديوونه ميشدم با وجود اينكه آرشان پسر آرومي بود بارها اشكم در ميومد دلم ميخواست مثل قبل درسم رو ادامه ميدادم براي لحظه هاي از دست رفته هزاران بار آه حسرت ميكشيدم بكن نكن هاي اطرافيان هم كه فكر ميكردند همه چيز رو بهتر ميدونند كلافه ام ميكرد ولي كم كم عادت كردم و با خنده هاش خستگي از تنم در اومد الان با دنيا عوضش نميكنم

مامان آبتین عزیز نوشته : گاهی وقتا به مامانم زنگ میزدم و از ته دل گریه میکردم !خنده داره نه ؟ اما مگه یک انسان چند شب میتونه نخوابه؟! چند روز؟!
تا الان هم اکثر فعالیت های بیرون از خونه رو کنسل کردم مثل فعالیتهای هنری که داشتم و بیشتر مسافرتها و...
رییسم خیلی منصفه وگرنه تا حالا با این وضع کاریم اخراج شده بودم ! الان از نظر جسمی و روحی خیلی شکننده شدم ولی پسرک شیرین تر شده و تقریبا دارم به زندگی برمیگردم !
باهوش بودنش و لبخنداش و مامان مامان گفتناش ارزش هزار برابر این سختیهارو داره ! ولی بخدا من از خودم به تمام معنی گذشتم تا به اینجا رسیده ! خدا به همه ی مامانا سلامتی بده !

مامان سپیده عزیز نوشته : سلام. به نطر منم بچه ها تا کوچیک هستند خواسته هاشون رو تا حدی می شه براورد کرد. در کل بچه داری واقعا سخته مخصوصا برای کسی مثل من که هیچ کمکی نداشتم و ندارم و فقط خودم و خودم بودم. امیدوارم بتونم این مسولیت بزرگ رو خوب از عهدش بر بیام.

کودکان با کتابچه های راهنما بزرگ نمی شوند. آنها یک تجربه منحصر به فرد هستند که باید درک شوند و مورد توجه قرار گیرند.

کودکان نوپایی که سرشار از انرژی هستند و مشتاق به تجربه هر چیزی که شما به آنها ارائه می دهید، ممکن است در واقع به دنبال فریب والدین خود باشند. حال به ۹ اشتباه والدین اشاره می کنیم، که باید سعی کنند در مقابل این کودکان نوپا، مرتکب آنها نشوند.

اشتباه شماره ۱

کودکان نوپا، زمانی کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام می دهند، که بدانند والدین از آنها چه انتظاری دارند. حال این انتظارات می تواند زمان حمام رفتن یا خوابیدن باشد، یا عواقبی که از یک رفتار بد نصیب شان خواهد شد.

هر چه این انتظارات سازگارتر و قابل پیش بینی تر باشند، کودک نوپای شما به احتمال بیشتر، انعطاف پذیرتر و دلپذیر تر خواهد بود.

این اشتباه را تصحیح کنید

تا جایی که برایتان مقدور است، کودک را با خط مشی منظم تربیت کنید و با نظم با او برخورد کنید. اگر والدین ( یا دیگر مراقبان )، با یکدیگر موافق و یکدل نباشند، سازگاری می تواند به یک چالش تبدیل شود. اگر کودکی غذای خود را روی زمین بریزد یا در زمان تعیین شده نخوابند، نمی دانیم که چه نوع عکس العملی، بهترین عکس العمل می باشد؟

بنشینید و با همفکری با یکدیگر پاسخی مناسب بیابید و بر انجام آن اصرار کنید.

اشتباه شماره ۲

تمرکز بر روابط خانوادگی بسیار لذت بخش و باب میل است اما برخی والدین در انجام این کار افراط می کنند.

یک روانشناس می گوید: ” کودکان، سپری کردن اوقات را با یکی از والدین، بسیار دوست دارند. اختصاص دادن زمانی برای کودکان به طور مجزا، برای والدین نیز بسیار سرگرم کننده می باشد؛ زیرا مجبور نیستند تا با رقابت و هم چشمی دو کودک با یکدیگر کلنجار روند”.

این اشتباه را تصحیح کنید

روش مناسب برای سپری کردن زمان با یک کودک نوپا، چه روشی است؟ بسیار ساده است؛ روی زمین بنشینید و با او بازی کنید. هنگامی که می خواهد بخوابد، برای او قصه بگویید یا کتابی را که دوست دارد، برایش بخوانید.

اشتباه شماره ۳

بیش از حد کمک کردن برخی از والدین در انجام هر کاری به کودکان هم می تواند مشکل ساز باشد؛ هنگامی که کودک برای انجام دادن کاری بسیار کوچک دچار مشکل می شوند، والدین با سرعت به آنها نزدیک شده و کارشان را انجام می دهند.

مادر یا پدر محترم، قبل از انجام این کار لحظه ای فکر کنید

اگر بخواهید برای هر کاری، از جمله پوشیدن یک لباس، یا حل کردن یک پازل، به کودک کمک کنید، در واقع این پیام را به او می دهید، که تو هیچ کاری را نمی توانی انجام دهی- به عبارت دیگر، تو کودکی بی کفایت و نا لایق هستی.

روان شناسان می گویند: “والدینی که در انجام هر کاری به کودک کمک می کنند و سعی می کنند تا بر خرابکاری های خود و اشتباهاتش به طور غیر منطقی سرپوش بگذارند، در واقع در تربیت کردن کودکانی متکی به خود، با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد.”

این اشتباه را تصحیح کنید

باید به کودکان خود یاد دهیم که چالش ها را تحمل کرده و با آنها مبارزه نمایند. البته، تشویق و تمجید، اصلاً کار اشتباهی نیست. او را تشویق کنید. بگویید، تو می توانی از پس این کار بر آیی.

اشتباه شماره ۴

بیش از حد صحبت کردن با کودکان نوپا، معمولاً ایده فوق العاده ای محسوب می شود. اما نه هنگامی که این کودکان رفتار نامناسبی از خود نشان می دهند. تصور کنید که مادری به کودک ۲ ساله اش که کلوچه می خواهد، جواب منفی می دهد. کودک به خاطر این نه، هیاهو به پا کرده و سر و صدا راه می اندازد.

مادر برای کودک توضیح می دهد، که الان زمان خوردن شام است. کودک به هر صورتی تلاش می کند تا کلوچه را به دست آورد؛ از سوی دیگر، مادر هم تلاش دارد که کلوچه را به کودک ندهد. حال مادر بار دیگر تلاش می کند تا علت ندادن کلوچه را به کودکی که گریه می کند، توضیح دهد. این کار باعث کلنجار رفتن دو طرف با یکدیگر، و در نهایت سرخوردگی مادر و کودک شود.

روان شناسی می گوید: “صحبت کردن می تواند منجر به الگویی شود که ما آن را الگوی صحبت کردن – متقاعد کردن – بحث کردن – فریاد زدن – کتک زدن، می نامیم. کودکان، بزرگسالانی در بدن کودکانه نیستند. آنها افرادی منطقی نیستند، و نمی توانند آنچه را که شما برایشان می گویید و توضیح می دهید، جذب کرده و برای خود تجزیه و تحلیل نمایند”.

این اشتباه را تصحیح کنید

روش هوشمندانه برای مطرح کردن این قانون، چیست؟ هنگامی که به کودک خود می گویید، تا کاری را انجام دهد، درباره آن صحبت نکنید و تماس چشمی برقرار نسازید. اگر کودک نافرمانی کرد، به صورت کلامی به او هشدار دهید، یا آنکه تا عدد سه بشمارید. اگر کودک باز هم تعلل نمود و کاری را که گفتید، انجام نداد، به او زمان دهید یا منتظر پیامد فوری این کار باشید؛ اما هرگز توضیح ندهید.

اشتباه شماره ۵

فقط غذاهایی را درست کنید، که کودک دوست دارد.

آیا کودک نوپای شما فقط مرغ کباب شده و سیب زمینی سرخ کرده، می خورد؟ آیا او تنها شیرینی را دوست دارد؟ اگر رژیم غذایی کودک، تنها بر مبنای غذاهایی باشد که او دوست دارد، در برابر غذاهای دیگر از خود مقاومت نشان خواهد داد. بسیاری از والدین، بسیار دیر متوجه این موضوع می شوند.

این اشتباه را تصحیح کنید

کودک تان را تشویق کنید تا مانند بچه ای خوب رفتار کند. درصد زیادی از کودکان تمایل زیادی برای امتحان کردن، غذاهای جدید دارند؛ البته اگر ببینند مامان و بابا از خوردن این غذاها لذت می برند. اگر با خوردن یک لقمه عقب کشیدند، کمی از غذا را در ظرف شان بگذارید. برخی کودکان قبل از پذیرفتن یک غذا، باید چند بار آن را امتحان کنند.

اگر کودک نوپای شما با ناخونک زدن غذا می خورد، خیلی نگران نباشید؛ بیشتر کودکان همین طور هستند. بچه ها دوست دارند با غذا کلنجار رفته و با آن بجنگند؛ اگر بخواهید به خاطر این رفتار آنها داد و فریاد راه اندازید، مطمئن باشید فقط مشکل را پیچیده تر می کنید.

اشتباه شماره ۶

خلاص شدن از تختخواب بچه ( گهواره ) ، گاهی برای پدر و مادران معضل می شود . این تختخواب ها سبب می شوند تا عادات خوب، در کودک تقویت شود. کودکی که به سرعت درون تخت واقعی قرار گیرد، با مشکلات عدیده ای در خوابیدن و در تختخواب ماندن، روبرو می شود و ممکن است در نهایت شما را بیدار نموده و بخواهد کنار شما بخوابد.

برخی مادران نیز، خود را فرسوده می کنند، زیرا هر شب کنار کودکان خود می نشینند تا او بخوابد. آنها نمی دانند که علت این الگو، خود آنها می باشند.

این اشتباه را تصحیح کنید

چه زمانی باید از تختخواب بچه ( گهواره ) رها شویم؟

برای بیشتر کودکان سنین ۲ تا ۳ سالگی بهترین زمان می باشد، زمانی که کودک خود شروع به بالا رفتن از آن کرد ویا زمانی که قد کودک حدود ۹۰ سانتی متر شد.

اشتباه شماره ۷

آموزش توالت رفتن را زود شروع کنید.

برخی از والدین، زمانی که می خواهند به کودک نوپای خود توالت رفتن را یاد دهند، این کار را با گول زدن او شروع می کنند. و اگر کودک کمی از الگویی که والدین برایش چیده اند، منحرف شود، با تنبیهی سخت مواجه خواهد شد.

این امر می تواند منجر به جنگ قدرت بین والدین و کودک شود.

این اشتباه را تصحیح کنید

کودکان توالت رفتن را یاد می گیرند، زمانی که از آمادگی کافی برای یادگیری برخوردار باشند. نباید در این کار، عجله کنیم. اما می توانید مقدمات این کار را آماده کنید. توالت را به کودک نوپای خود نشان دهید. استفاده از آن را برای او توضیح دهید.

اشتباه شماره ۸

به کودک اجازه دهید تا زمان زیادی را پای تلویزیون بنشیند.

کودکان نوپایی که زمان زیادی را صرف دیدن تلویزیون می کند، بعداً با مشکلات عدیده ای در یادگیری مواجه خواهند شد. مطالعات نشان داده است کودکان زیر دو سال، قادر به درک آنچه که در صفحات تلویزیون و مانیتور می بینند، نیستند.

این اشتباه را تصحیح کنید

کودکان نوپای خود را با خواندن، و کارهای خلاقانه دیگر، سرگرم کنید. با کودک خود صحبت کنید و او را تشویق کنید تا علاوه بر حرف زدن، گوش هم بدهد، هر چه بیشتر کودک خود را از تلویزیون دور نگه دارید، بسیار بهتر است.

اشتباه شماره ۹

تلاش برای متوقف ساختن خشم برخی از والدینی که نگران هستند کودک غیر قابل کنترل شود ، سبب می شود تا آنها والدینی ناکارا و بی کفایت به نظر آیند. اما همه کودکان، گاهی اوقات خشمگین می شوند. هنگامی که کودکی خشمگین شود، صحبت کردن با او کاری بی فایده می باشد. حتی اگر این اتفاق در خیابان و محلی عمومی بیفتد.

این اشتباه را تصحیح کنید

والدین باید به یاد داشته باشند که کودک و نظراتش اهمیت بسیار بیشتری نسبت به نظرات افراد دیگر دارد، بخصوص غریبه ها. اگر مردم، خیره به شما نگاه کنند یا مشاوره ای ناخواسته ارائه دهند، به سادگی لبخند بزنید و کودک را بردارید و به مکانی خلوت و دور از انظار عمومی بروید. تا بدین ترتیب بتوانید خشم کودک را کنترل کرده و او را آرام کنید. می توانید کودک را در آغوش گرفته و بقیه ی روز را با او سپری کنید.

منبع:اتاق خواب

گردآوری :گروه خانواده خوشبخت تبیان زنجان
http://www.tebyan-zn.ir/blest_family.html

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (5)

سپیده
29 آذر 91 13:22
بسیار جالب و استفاده کردیم. ممنون http://koodakeman91.niniweblog.com/
مامان ابوالفضل
29 آذر 91 14:34
کاروان میرود و دخترکی جا ماندست وسط باغ حزان قاصدکی جا ماندست لخته خون نیست که در چشم کبودش پیداست سر باباست که در مردمکی جا ماندست با نگاهی به رخش در دل خود مادر گفت نکند در کف دستش فدکی جا ماندست هاتفی داد ندا قامت این قافله را قدری آهسته ببندد ملکی جا ماندست
مامان ساینا
29 آذر 91 15:22
ممنون خیلی جالب بود. مخصوصا نکته آخر. یه سوال چیکار کنم ساینا بتونه خودش بخوابه. الان دیگه مطمئنم شبها بیدار می شه شیر نمی خواد. فقط می خواد یکی بغلش کنه و راه بره تا بتونه بخوابه. بلد نیست خودشو بخوابونه.
مینا
29 آذر 91 23:50
سلام وخسته نباشیدکودک 16ماهه من اصلا تمایل به خوابیدن در تخت خودش را ندارد گاهی 40دقیقه گریه میکند شبها 2_3بار بیدار میشود وشیر میخواهدbreast feeding اینچنین کار کنم که در تخت خودش بخوابد
مامان دو بهونه قشنگ برای زندگی
30 آذر 91 15:57
در آغاز زمستان هرگز زمستانی مباد ، بهار آرزوهایتان یلدا مبارک