پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 16 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

پرسش و پاسخ (پرتاب کردن اشیا توسط کودک)

1392/4/14 12:26
46,760 بازدید
اشتراک گذاری

کیانا چند وقتیه که خیلی اشیاء رو پرت می کنه . هر چی دم دستش بیاد پرت می کنه اعم از کنترل ، مجسمه ، حتی گاهی اوقات می بینمش که وقتی داره با خودش بازی می کنه اسباب بازیهاش رو پرت می کنه و دوباره می ره همون اسباب بازی رو می یاره و دوباره پرت می کنه . این موضوع خیلی برای من نگران کننده است ، گذشته از اینکه همیشه باید مواظبش باشم ، چون گاهی اوقات وسایل رو به سر و صورتمون می زنه ، وقتی هم بریم جایی و چیزی رو پرت کنه و بشکنه مایه خجالتم می شه . می خواستم بدونم این رفتارش به اقتضای سنشه و طبیعیه و یا ریشه در یک ناهنجاری داره ؟ اگه طبیعیه و خود به خود با بزرگتر شدنش خوب می شه که هیچی ولی اگه یه ناهنجاریه لطفا راهنماییم کنید که چطور می تونم این عادتش رو ترک بدم ؟ ناگفته نماند که وقتی چیزی رو پرت می کنه به من نگاه می کنه که عکس العمل من و ببینه ولی من اصلا عکس العمل نشون نمی دم ولی خونه مادربزرگش که می ره اونها عکس العمل نشون می دن و بهش می گن " وااااای چه کار بدی ! باز هم پرت کردی " و فکر می کنم همین کار باعث می شه بیشتر تشویق بشه .

http://psychology.niniweblog.com/post267.php

 


پرت کردن اشیاء:

کودکان از سن حدودآً 14 ماهگی تا سه سالگی پرتاب کردن را یاد گرفته و از اینکه اشیاء را پرت کنند لذت می برند. اینکه آنها بتوانند انگشتانشان را از دور چیزی که در دست دارند باز کرده و آنرا رها کنند خود یک پیشرفت در استعدادهای حرکتی آنها محسوب می شود. همچنین برای پرتاب کردن اشیاء، هماهنگی بین دست و چشم لازم است. پس هنگامیکه کودک شما شروع به پرتاب کردن اشیاء می کند نه تنها او بسیار به خودش احساس غرور می کند که یک استعداد جدید را کشف کرده، بلکه شما نیز باید خوشحال باشید که او یک مرحله رشد دیگر را نیز طی کرده است. هرچند که این امر ممکن است شما را خوشحال نکند که او ماکارانی را از بشقابش بر روی زمین بریزد و یا پستانکش را توی خیابان از دهانش به بیرون پرت کند.

چگونه با پرت کردن کودکان رفتار کنید؟
تا جائیکه پرت کردن اشیاء توسط کودکتان خطری برای اطرافیان ایجاد نمی کند، نباید او را سرزنش و یا تنبیه کنید. متوقف کردن کودکتان از پرت کردن اشیاء به اطراف در این سن تلاش بیهوده است. به جای اینکه او را متوقف کنید سعی کنید به او یاد بدهید که چه چیزهایی را می تواند پرت کند و چه چیزهای را نباید پرت کند. اگر تعداد وسایلی که به او اجازه می دهید پرت کند زیاد باشد، او سریع تر یاد می گیرد که چه چیزهایی را نباید پرت کند. او را به پرت کردن چیزهای بی خطر تشویق کنید، مثلاً در منزل تعدادی توپهای فرم فومی یا پارچه ای تهیه کنید و با یکدیگر توپ بازی کنید و یا اگر به خرید می روید از او بخواهید خرید شما را داخل چرخ بیاندازد، او از اینکه به او اجازه دهید که خورده سنگهای کنار جوب را داخل جوب پرت کند بسیار لذت می برد. به این ترتیب او کم کم یاد می گیرد که پرت کردن چیزهای مناسب در زمان و مکان مناسب اشکال ندارد. اگر او چیزی را پرت کردکه نباید می کرد بعنوان مثال قاشق غذاخوریش را، به او تذکر بدهید قاشق برای پرت کردن نیست، وقتی غذایت را تمام کردی می توانی توپت را پرت کنی و بعد از غذایش به او توپ بدهید تا پرتاب کند. در صورت ایجاد ریخت و پاش بر اثر پرتاب اسباب بازی هایش از او نخواهید که آنها را جمع کند بلکه با کمک همدیگر مرتب کنید.

چگونه با پرت کردن از روی عصبانیت مقابله کنید؟
در صورتی که کودک شما از روی عصبانیت به سوی کودکان و یا افراد دیگر چیزی را پرت کرد، در این صورت بهترین کار این است که در صورت امکان، هر چند بار اول او را نادیده گرفته و به او محل نگذارید. زیرا اگر کودک بداند که می تواند با پرت کردن اشیاء به سوی دیگران توجه شما را جلب کند، حتماً این کار را تکرار خواهد کرد. اما اگر دیدید که او این کار را تکرار می کند و یا باعث ایجاد ناراحتی و درد در کودک دیگری می شود در این صورت بلافاصله او را از محیط دور کرده و با آرامش ولی قاطع به او بگویید «کاری که کردی درد داشت نباید این کار را بکنی».
اینکه او را از محیط دور می کنید به او مهلت می دهد که فکر کند چرا از زمین بازی و یا جاییکه داشته لذت می برده دور شده است و اگر هر بار که او از روی عصبانیت چیزی را پرت کرد همین کار را تکرار کنید، او می داندکه برای چه از بازی دور شده است و به احتمال بسیار زیاد دست از پرتاب اشیاء به سوی هم بازیهایش بر می دارد. البته به یاد داشته باشید که برای مدت زیاد او را از محیط دور نکنید در غیر این صورت او فراموش می کند که چرا از بازی کردن دور نگه داشته شده است. در حالی که به او توضیح می دهید جرا او را از محیط دور کرده اید حتما از او تعریف هم بکنید طوری که گفتۀ مثبت و منفی شما پشت سر هم باشد. مثلا می توانید بگویید" تو که آنقدر بچۀ خوبی هستی این کار را نمی کنی. پرت کردن کار بدی است".

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (2)

محمدی
17 تیر 92 15:27
باسلام باتوجه به موضوع وبلاگ شما گفتم شاید اگر ویژه نامه زیر رو در اختیارتون قرار بدم بدردتون بخوره:
http://tribuneazad.ir/?p=796



ممنون سعی میکنم از مطالب خوبش استفاده کنم
سولماز نصیری
15 شهریور 97 15:52
باسلام وخسته نباشید یه پسره سه سال و یک ماهه دارم که مدتی است بعضی اخلاقهای بدی پیدا کرده...ازجمله زود رنجی و حالت عصبی داشتن که این در این حالت وسایل دم دستش را پرت میکند...بااینکه من و پدرش عصبی نیستیم و ورفتار درگیرانه ای باهم نداریم..از این کارهای پسرم خسته و شدید ناراحت میشم...دراکثر موارد بی اعتنایی میکنم که یادش برود ولی انگار تاثیری ندارد...در جمع اگه کسی بگه اون کارو نکن با گریه میره تو یه اتاقی و تا مدتی یادش نمیره ...تورو خدا کمکم کنید