پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 19 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

اگر کودک تان در هنگام بازی دعوا می کند این کارها را انجام دهید

1391/11/9 2:09
5,267 بازدید
اشتراک گذاری

بهترین راه برای توقف جنگ و بازداشتن بچه ها از ادامه دعوا ، جدا کردن آنهاست . پس از جنگ کردن ، به آنها ۵ دقیقه فرصت دهید ، سپس بگذارید بازی را از سر بگیرند یا به کار دیگری مشغول شوند .

مامان زینب برامون نظر داده : دختر من بیشتر سر گرفتن وسایل از بقیه دعوا میکنه و میخواهدد همه چیز مال خودش باشه من زود میرم و سعی میکنم با پا درمیونی سعی مکنم حواسش رو از اون موضوع پرت کنم و یا براش توضیح میدم همه چیز مال اون نیست ولی گاهی هیچ اثری نداره خیلی وقت ها میمونم باید چطور باهاش رفتار کنم البته گاهی که میبینم همبازیش به اون غالب میشه چیزی نمی گم و سعی میکنم اون موقع دخالت نکنم و خودش میاد پیشم میگه منم میگم خوب مال خودشه تو برو با چیز دیگه ای بازی کن و اونم میبینه عکس العملی نشون نمیدم بیخیال میشه
http://ninimod.niniweblog.com/

مامان مینا نوشته : بستگی دارد .اگر دعوا منجر به خشونت بدی بشه که آسیب رسان باشه.حتما مداخله میکنم و به پسرم تذکر میدم که نباید اون کار رو ادامه بده و اگر ادامه داشت از دوستش دورش میکنم تا صدمه ای بهم نزنن. ولی اگه دعوا در حد کلامی بود و ببینم که خودشون مسئله رو بیخودشون حل می کنن. نه به روی خودم نمیارم.
maisa.niniweblog.com

مامان مریم نوشته :اگه دعواشون ساده باشه ودعواهای بچه گانه که مداخله نمیکنم ولی اگه کش دار شد ودیدم داره به جاهای باریک میکشه میگم نه مامان ،دادشیه،یا نی نیه ،بوسش کن ،نازش کن آفرین حالا باهم بازی کنید واون چیزی که باعث دعواشون شده رو برمیدارم ونه میدم به پسرم نه به بچه ی مقابل،گاهی خودخواهی میکنم وچون پسرم دادو بیداد میکنه که بهم بدش بهش میدم ولی بعد با ی سیاست مادرانه ازش میگیرم ،دیروز همین اتفاق افتاد وهمین برخوردو انجام دادم ووقتی پسرم پسرعموشو بوسید پسرعموی خشمگینش لبخندی زدو گفت:علی مرتضی بیا بریم بازی کنیم.دوسالم ازش بزرگتره

http://alimorteza.niniweblog.com/

مامان شیما نوشته : سلام نی نی من هنوز خیلی کوچیکتر از این حرف هاست
سعی میکنم اصلا دعوا کردن تو ذهنش جایی نداشته باشه
در غیر این صورت
فکر میکنم مداخله نکردن بهترین روش باشه...

مامان فریبا نوشته :هنوز پسرم خیلی کوچکه ولی فکر میکنم دردعواهای ساده بچه هانباید مداخله کرد.و دعواهای سنگین باید از ادامه بازی باهم منع بشن و مشکلشون رو به بزرگتر بکن.بزرگترهم براشون درمورد مسئله توضیح بده و سعی کنه آشتیشون بده و حق رو به کسی نده..و اگر دعوا سر وسیله ای باشه از هردو کرفته بشه.

www.joojekocholoo.niniweblog.com

 

 

 

 

اگر کودک تان در هنگام بازی دعوا می کند این کارها را انجام دهید

 

بهترین راه برای توقف جنگ و بازداشتن بچه ها از ادامه دعوا ، جدا کردن آنهاست . پس از جنگ کردن ، به آنها ۵ دقیقه فرصت دهید ، سپس بگذارید بازی را از سر بگیرند یا به کار دیگری مشغول شوند .

۱ – وقتی اختلاف عقیده یا برخورد لفظی بین کودکان به وجود می آید ، تا حد امکان آنها را به حال خود بگذارید . دخالت والدین در این مورد باعث می شود که بین کودکان برای جلب نظر و موافقت پدر و مادر درگیری تازه ای به وجود آید . بیشتر جنگها دو طرفه هستند و بعضی اوقات طرفی که مظلوم به نظر می رسد ، ممکن است شروع کننده جنگ و متجاوز اصلی باشد . حتی بچه های کوچک خوب می دانند که چگونه بچه بزرگتر را در دام دعوا گرفتار کنند .

۲ – در اثر دعوا اگر یکی از بچه ها صدمه ببیند، باید از ادامه آن جلوگیری کرد ؛ حتی اگر این صدمه تصادفی و غیر عمدی بوده باشد ، اجازه ندهید که کار دعوا به صدمات جدیتری کشیده شود . بچه ها باید یاد بگیرند که در این مشاجرات دوستانه و خانوادگی و برخوردهای فیزیکی ، حد و مرز و مقرراتی وجود دارد . از خودتان بپرسید که آیا حاضر می شوید کس دیگری فرزندتان را آزار برساند ؟ اگرجواب این سوال منفی است ، باید از ادامه دعوا جلوگیری کنید .

۳ – وقتی در اثر دخالت شما دعوا به پایان رسید ، موضوع را پیگیری نکنید و درباره چگونگی شروع جنگ و پیدا کردن مقصر اصلی پی جویی ننمایید . اگر در این امر زیاد دخالت کنید ، بچه ها عادت می کنند به جای این که خودشان مشکل خود را حل کنند ، برای حل و فصل اختلافشان منتظر پدر و مادر بمانید .

۴ – بهترین راه برای توقف جنگ و بازداشتن بچه ها از ادامه دعوا ، جدا کردن آنهاست . پس از جنگ کردن ، به آنها ۵ دقیقه فرصت دهید ، سپس بگذارید بازی را از سر بگیرند یا به کار دیگری مشغول شوند . اگر سر یک اسباب بازی دعوا می کنند ، مایه دعوا را برای یک روز از آنها بگیرید یا از آنها بخواهید که راه حل مسالمت آمیزی برای بازی کردن با آن پیدا کنند .

۵ – اگر کودکان شما نمی توانند به آرامی با هم بازی کنند و در طول بازی اتاق را برهم می ریزند ، به آنها یاد دهید که آرامتر بازی کنند . بعضی از بچه ها نسبت به سایر همسن و سالهایشان فعالترند و زور بیشتری دارند و اگر با هم کشتی بگیرند ، یکی از آنها ممکن است صدمه ببیند . احتمال این خطر را باید با مشکلاتی که ناشی از بازی نکردن آنهاست مقایسه کنید .

۶ – در تعیین حد و مرزها و مقررات ، حرف خود را به روشنی و دقیق بیان کنید . اگر در گفته شما ابهامی باشد ، با مشکل روبه رو خواهید شد . درباره نحوه برخورد و کلماتی که به کار می برند ، آنها را یاری نمایید و حد و مرز آنها را در برخوردهای فیزیکی و شوخیهای لفظی و عملی مشخص نمایید . البته نباید انتظار داشته باشید که همیشه مطیع و سر به راه باشند.

۷ – به فرزندان خود یاد دهید تا نیروی خود را به نحو سالمی به کار برند . بچه ها گاهی سرحال هستند و برای نشان دادن قدرت خود با دیگران گلاویز می شوند . آنها راه دیگری برای زور آزمایی و مصرف انرژی خود نمی شناسند . باید به آنها بیاموزید که با فعالیتهایی مثل دویدن، بالا رفتن از پله و ورزشهای دیگر در پارک یا در حیاط منزل و بازیهایی که به دیگران صدمه ای نمی زند ، خود را آرام کنند . اگر مجبور به ماندن در خانه هستید ، به آنها اجازه دهید تا از کیسه بوکس استفاده کنند یا به بالش و متکا مشت بکوبند .

۸ – اگر فرزندان شما اغلب در حال جنگ و دعوا هستند ، رفتار و حرکات آنها را به دقت زیر نظر بگیرید . ممکن است متوجه شوید که با وجود این برخوردها ، رابطه خوبی بین آنها برقرار است . منتظر اوقاتی باشید که با هم دوست هستند و علت دوستی و بازی آنها را پیدا کنید. پس از مدتی می توان به عامل اختلاف پی برد و مشکل را به سادگی برطرف کرد . گاهی نیز دعوای بچه ها برای جلب توجه والدین است . در این مورد باید وقت بیشتری را با آنها بگذارنید.

۹ -با رعایت نکات فوق اگر باز هم کودکان خود را در حال برخورد و دعوا دیدید ، بهتر است درباره این مشکل با دوستان خود مشورت کنید . در مورد رفتار خود نیز بیندیشید . اگر خستگی محیط کار را همراه خود به خانه می آورید و با افراد منزل با عصبانیت برخورد می کنید ، در این باره تجدید نظر نمایید . کودکان ، رفتار والدین خود را سرمشق قرار می دهند و از آنها تقلید می کنند . اگر با رفتار تند و ناآرام خود برای همسر و کودکانتان مشکل درست می کنید ، باید به سعادت خانواده بیندیشید و رفتارتان را اصلاح کنید .

منبع : tebyan.net

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (1)

مامان آرتین
9 بهمن 91 12:44
ممنون خیلی برام خوب ومفید بود