پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 16 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

آموزش صبر به کودکان

1392/1/24 13:57
7,883 بازدید
اشتراک گذاری

مطالعات نشان می دهد که موفقیت و خوشبختی بسیاری از مردم در گرو موضوع صبر و به تاخیر انداختن لذت است و این موضوع باید توسط پدر و مادر بین ۳ تا ۶ سالگی بطور جدی به کودکان آموزش داده شود.

آموزش صبر به کودکان | مامان آناهیتا 0:56 23 فروردين 1392
 
سلام
مطلب خیلی خوبی بود . من برای دخترم تقریبا از یکسالگی بهش صبر کردن رو یاد دادم بهش می گفتم تا 5 بشموریم . بعد از چند ماه تا 10 حدودا تا نزدیک دوسالگی وقتی چیزی از کسی می خواست و بهش می گفتن صبر کن خودش تا 10 دست و پا شکسته می شمرد ولی الان که نزدیک به سه سالش شده مدتشو بیشتر کردم 5 تا 10 دقیقه منتظر بمونه . بعد حتما ازش تشکر می کنم که منتظرم موند تا کارم انجام بشه . خودشم وقتی صداش می کنم بیا کارت دارم میگه تا 10 بشمور من میام منم انجام میدم .
[Web] - [E-Mail]
آموزش صبر به کودکان | مامان اریا 11:27 22 فروردين 1392
 
این مطلبتون هم خیلی خوب بود
من ناخواسته بعضی از این کارها رو با پسرم انجام میدادم
وقتی چیزی میخواد بهش میگم صبر کن تا دستم خالی شه
صبر کن تا اب بخورم بعد...
و...
[Web] - [E-Mail]
 
مطالعات نشان می دهد که موفقیت و خوشبختی بسیاری از مردم در گرو موضوع صبر و به تاخیر انداختن لذت است و این موضوع باید توسط پدر و مادر بین ۳ تا ۶ سالگی بطور جدی به کودکان آموزش داده شود.

در صورتیکه این موضوع را فرا نگیرند به دو گرفتاری ممکن است دچار شوند. یکی اینکه امروز را به فردا ترجیح می دهند و هیچ کاری برای آینده خود انجام نمی دهند و خوشی های زودگذر باعث بدبختی آنها در آینده می شود. دیگر اینکه از ترس از آینده، همه وقت امروز خود را صرف تلاش طاقت فرسا کرده و از امروز خود نیز در حد معقول و بجا لذت نمی برند و همه چیز را برای آینده نگه می دارند.

باید به کودکان آموخت که با صبر، پاداش بهتری فرا می رسد و نه اینکه با صبر حق آنها ضایع شده و همه چیز از دست می رود. اما روش آموزش صبر از این قرار است که از تولد تا ۱۴ ماهگی نیاز کودک باید بلافاصله برآورده شود تا کودک احساس اطمینان و امنیت کند. از ۱۴ ماهگی تا دو سالگی بهتر است نیازهای ضروری کودک برآورده شود و در مواردیکه امکان دارد چند ثانیه تا چند دقیقه ای با تاخیر نیازهای او را برطرف سازیم.

اما بعد از ۲ سالگی در بیشتر موارد پدر و مادر باید از فرزند بخواهند که یک تا دو دقیقه منتظر بماند. باید توجه داشته باشیم حتماً باید به قول خود عمل کنیم تا کودک بیاموزد که پاداش صبر او در آینده ثمر میدهد و نیز این تمرینی است برای صبر در کوردک.

از ۳ سالگی به بعد باید در هر کاری از ثانیه تا دقیقه، ساعت و روز صبر کند. مثلاً اگر فرزند ۳-۴ ساله چیزی از ما خواست به او بگوییم که اجازه بده من اول دستهایم را بشویم یا از اتاق چیزی بردارم یا ... و بعد به خواسته او عمل کنیم. این تاخیرها بسته به ظرفیت کودک و مهارت پدر و مادر متفاوت می باشد.

اگر بدرستی بین ۳ تا ۶ سال این تمرین صبر انجام پذیرد، باعث می شود که در آینده انتخاب و ترجیح فرزند دلبند ما بر مبنای آینده و توام با استفاده مناسب از زمان حال باشد. کارهای خوب را امروز انجام می دهد و از زندگی در حال لذت برده و در آینده نیز ثمره صبر و کوشش خود را می بیند.

در یک تحقیق تعدادی کودک ۵-۶ ساله را در اتاق تنها نشانده و یک بسکویت به آنها داده و از آنها خواسته شد که بسکویت را نخورند تا بعداز چند دقیقه بسکویت دیگری به آنها بدهند و هردو را بخورند. بعضی از بچه ها بسکویت را خوردند، بعضی نیم خور کردند و بعضی هم نخوردند. چندین سال بعد نتیجه آزمون ورودی همین کودکان را بررسی کردند و دیدند کسانیکه صبر بیشتری داشتند نمره قبولی انها بسیار بالاتر بوده است.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (3)

مامان اریا
22 فروردین 92 11:27
این مطلبتون هم خیلی خوب بود من ناخواسته بعضی از این کارها رو با پسرم انجام میدادم وقتی چیزی میخواد بهش میگم صبر کن تا دستم خالی شه صبر کن تا اب بخورم بعد... و...
مامان آناهیتا
23 فروردین 92 0:56
سلام مطلب خیلی خوبی بود . من برای دخترم تقریبا از یکسالگی بهش صبر کردن رو یاد دادم بهش می گفتم تا 5 بشموریم . بعد از چند ماه تا 10 حدودا تا نزدیک دوسالگی وقتی چیزی از کسی می خواست و بهش می گفتن صبر کن خودش تا 10 دست و پا شکسته می شمرد ولی الان که نزدیک به سه سالش شده مدتشو بیشتر کردم 5 تا 10 دقیقه منتظر بمونه . بعد حتما ازش تشکر می کنم که منتظرم موند تا کارم انجام بشه . خودشم وقتی صداش می کنم بیا کارت دارم میگه تا 10 بشمور من میام منم انجام میدم .
فرزند من
28 مهر 92 11:59
سلام حداقل منبع نوشته را بنویسید.


دوست عزیز مطالبی که نامی از نویسنده برده نشده منبع رو ذکر نکردند متاسفانه .