پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 23 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

شیوه برخورد با کودکان لجباز

1391/9/25 15:14
4,134 بازدید
اشتراک گذاری

اولین قدم این است که پذیرش خطا را یاد بگیریم. بهتر است به عنوان والد رفتارهای کودک را با توجه به نسل و جنس وی، مورد ارزیابی قرار دهیم و ...

اولین قدم این است که پذیرش خطا را یاد بگیریم. بهتر است به عنوان والد رفتارهای کودک را با توجه به نسل و جنس وی، مورد ارزیابی قرار دهیم و خطاها و رفتارهای او را به شخصیتش ارتباط ندهیم. البته باید او مسئول کارها و رفتارهایش باشد اما لازم است مواظب باشیم که او را سرزنش نکنیم و به او حق دهیم گاهی اشتباه کند. وقتی با او صحبت می کنیم باید واضح، شفاف و ساده و دقیق انتظاراتمان را از کودک بیان کنیم. استفاده از جملاتی مثل «عرضه نداشتی این کار را انجام بدهی» در واقع تخریب شخصیت کودک است. بهتر است به او بگوییم که «اگر می خواهی این کار را انجام دهی، باید … این گونه انجام دهی».

به این ترتیب به او کمک کرده ایم تا بدون تحقیر و سرزنش به هدفش برسد.باید یاد بگیریم به کودک حق انتخاب دهیم. بهتر است بین چند گزینه موردنظر خودمان به او حق انتخاب دهیم. اگر به او حق انتخاب دادیم در واقع به نظرش احترام گذاشته ایم. مادری که از کودک می پرسد «غذا می خوری یا نه» و پس از پاسخ منفی کودکش به او تشر می زند که باید غذا بخوری، در واقع به او حق انتخاب نداده است. بنابراین لازم است برای نظر کودک احترام قائل شویم. از طرفی والدین خود باید از نظر شخصیتی و روانی ثبات داشته باشند تا بتوانند به کودک خود کمک کنند. والدین باید یاد بگیرند شنونده خوبی باشند و به کودک فرصت حرف زدن و تخلیه هیجان بدهند تا بتواند تخیلات، احساسات، تفکرات و هیجانات خود را بروز دهد. دخالت به موقع به هنگام دعواهای بچگانه بسیار مهم است.

لازم است والدین فقط وقتی کودکان در حال صدمه زدن به خود یا طرف مقابل هستند، دخالت کنند و در غیر این صورت اجازه دهند بچه ها خود مشکلاتشان را رفع کنند. والدین کنترل گر یا سلطه جو اجازه نمی دهند بچه ها استقلال کافی پیدا کنند، بنابراین کم کم به لجبازی و یا رفتارهای پنهان کارانه سوق داده می شوند.لازم است والدین به رفتارهای مثبت کودک بیشتر توجه کنند و در قالب بازی، داستان و شعر مهارت های زندگی، حل مسئله، مهارت های ارتباطی، درست درخواست کردن، دفاع از حق و حقوق را به او یاد دهند. فراموش نکنیم که لجبازی کودک در بسیاری از مواقع ناشی از اضطراب است.

اگر علاوه بر لجبازی، کودک مشکلاتی در خواب و تغذیه دارد باید به مشاوره مراجعه کرد تا ریشه آن شناسایی و رفع شود. دقت کنید که روش های تربیتی متناقض بین والدین لجبازی کودک را تشدید می کند. اگر یکی تنبیه کند، دیگری تشویق، یکی کنترل گر باشد، دیگری کودک را آزاد بگذارد این عوامل در واقع کودک را دچار تضاد می کند و باعث می شود که او نتواند به راحتی درست را از نادرست تشخیص دهد.نباید فراموش کرد که قاطع بودن پدر و مادر، شفاف بودن قوانین داخل خانواده و مقید بودن والدین به اجرای آن قوانین بهترین راهکار برای حل مشکل لجبازی بچه هاست. قوانین نباید سخت گیرانه، احساسی، پرتناقض و موقتی باشد بلکه باید آسان، همیشگی و لازم الاجرا باشد و همه اعضای خانواده به آن عمل کنند.


گردآوری :گروه خانواده خوشبخت تبیان زنجان
http://www.tebyan-zn.ir/blest_family.html

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (2)

هدی
25 آذر 91 7:12
سلام خانومی.........
عجب وبلاگیییییییییییییییییییی
افرین...و خسته نباشید.....
خیلی عالیه..
مشکل من با دخترم وابستگی شدید اون به منه...وقتی من خونه امم همیشه باید کنارش باشم و نمیشه حتی w.ccبرم....
مدام چسبیده به من و حس میکنم 90 درصد گریه هاش الکیه....و برای جلب توجه..دیگه گیج شدمو نمیدونم دقیقا کی باید به گریه هاش توجه کنم و کی توجه نکنم....


http://psychology.niniweblog.com/post8.php
این پست رو لطفا مطالعه کنید .
زهره
5 دی 91 17:48
سلام ممنون از وبلاگ زیبا و مفیدتون
پسر من 11 ماهش است و حدودا از 3-4 ماه پیش لجبازی رو شروع کرده مثلا وقتی چیزی رو ازش میگیریم گریه و قهر میکنه و خودشو به عقب پرت میکنه و همچنین موقع لباس پوشیدن در حالیکه نه از کسی یاد گرفته نه ما تشویقش میکنیم ولی مگه یک نوزاد 7-8 ماهه لج کردن سرش میشه من خیلی نگرانم در ضمن در چنین موقعی ما بهش بی محلی میکنیم ایا این رفتار درست است یا خیر؟


مامان زهره عزیز کودک شما فقط 11 ماهشه و اصلا اصلا نبایدتنبیه بشه یا حتی اخمی بهش بشه یا بی توجهی بهش بکنید و این لجبازی که بیان کردید رو خودتون باعثش بودید پس سعی در اصلاح رفتار خودتون کنید و گرنه اوضاع لجبازی اون با ثبات تر میشه اعتماد قبلی که بهتون داشته رو با آغوش گرفتن بیشتر بهش برگردونید موضوعات مربوط به لجبازی کودک رو حتما مطالعه فرمایید