پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 19 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

نقش پدر در بازی با کودک

1392/2/12 18:21
5,353 بازدید
اشتراک گذاری

پدراني كه فرزندان خود را مورد حمايت عاطفي قرار مي دهند نقش بسزايي در سلامت فرزندشان ايفا مي كنند.

 


مامان مینا
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 13:55
  به نظر من هر نوع بازی از طرف پدر با بچه ها میتونه اونا رو از لحاظ عاطفی به هم نزدیک تر کنه چرا که پدر در طول روز نیست و این بازیهای هر چند کوتاه میتونه برای هردوشون و مخصوصا بچه ها خوب باشه و به تخلیه هیجانات اونها هم کمک میکنه.تازه وقتی که پدر از کار خسته به خونه بر میگرده باعث میشه که خستگی از تنش بره.و فضای خونه هم پر از شادی میشه و در نتیجه همه افراد خونواده به آرامش میرسن.

مامان علی
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 13:40
  به نظرم اتفاقا خیلی هم بازی قشنگیه و خیلی هیجان داره و باباها که خسته از سر کار میان حداقل با این بازیا هم روابط قشنگی با بچه شون ایجاد میکنن و هم خستگی از تنشون میره و هم جو خونه پر از خنده و شادی میشه.. من وقتی میبینم صدای خندشون به اسمونا میره هر کاری دستم باشه ول میکنم میرم باهاشون بازی میکنم یا از دور براشون دست میزنم..
خودمم وقتی بچه بودم بابام خیلی اینجوری باهامون بازی میکرد مخصوصا جمعه هااا.. منم عاشق جمعه ها بودم چون بابام برامون شهربازی راه می انداخت تو خونه!!! الانم که یادش می افتم اشکم درمیاد به یاد اون روزای شیرین

مامان فهیمه
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 13:39
  دوست عزيزم مامان روانشناس خيلى از حضورتون توى جمع ما ماماناى بى تجربه يا بعضا كم تجربه ممنونم،مثل هميشه بحث خوبى رو مطرح كرديد،من خيلى دوست دارم شوهرم با دخترم وقت بذاره و باهاش بازياى هيجانى بكنه ولى از اونجايى كه خيلى آدم آروميه كم اين اتفاق ميفته و بيشتر خودم دنبالش ميدوم و شلوغ بازى درميارم 

مامان روانشناس
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 10:55
  کلا مادران با این بازی ها زیاد رابطه خوبی ندارند از آنجا که میترسند آسیبی به فرزندشان وارد شود اما بازي هاي پر و جنب و جوش به پدرها امكان مناسبي را براي آموزش هيجانات و عواطف به كودكان فراهم مي آورد. ( چرخاندن بچه ها، به هوا پرتاب كردن، كشتي گرفتن و...). كودك در اين بازي ها مي فهمد كه چه علائمي از جانب پدر به معني پايان بازي است «بسيار خوب، براي امروز ديگه كافيه» و ياد مي گيرد كه چطور برانگيختگي خود را فرو بنشاند و دوباره آرام بگيرد.

كودك با اين بازيها مي آموزد كه علائم ديگران را درك كند و به احساسات آنها پي ببرد. او مي آموزد چگونه بازي كند كه نه خيلي كسل كنند باشد و نه خارج از كنترل.

 


ღـدیریت دخــღـــلی شکلکـ
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 4:37
  اول اینکه ما اصلا تو اصطلاحاتمون بازی بلانسبت (خرکی) نداریم

ولی همین بازیا رو من هرکاری میکنم شوهرمو دخترم با هم انجام

میدن.........وتازه شوهرم دس ور داره دخترم دس ور دار نیست...

با اینکه اطلاعات زیادی از مشکلات این رفتار ندارم اما

خودم که اصلا اینکارو دوست ندارم.....

سپیده
ارسال پاسخ : 1392/2/12 - 1:03
  سلام. بله به نظر من که می تونه این امکان رو فراهم کنه و اصلا درست نیست. من وقتی که شوهرم می خوان این بازیهای هیجانی رو انجام بده ازش می خوام که اینکار رو نکنه.

 

پدراني كه فرزندان خود را مورد حمايت عاطفي قرار مي دهند نقش بسزايي در سلامت فرزندشان ايفا مي كنند.
پدران در زندگي فرزندشان نقش هايي ايفا مي كنند كه مادران از عهده ي آنها بر نمي آيند، به ويژه در زمينه هايي چون روابط با همسالان و كسب موفقيت در مدرسه
.
پسران محروم از پدر كمتر مي توانند بين ابراز وجود و تسلط بر خويشتن توازن برقرار كنند و در نتيجه، يادگيري خويشتنداري و به تعويق انداختن ارضاي نيازها برايشان مشكل است.
حضور مثبت پدر در موفقيت تحصيلي و شغلي دختران اهميت فراواني دارد. دختراني كه پدر آنها حضوري فعال در زندگي شان دارد كمتر احتمال دارد در سنين جواني دچار بي بندوباري جنسي شوند، و به احتمال زياد در دوران بزرگسالي روابط سالمي با مردان خواهند داشت.
تحقيقات نشان مي دهد بچه هايي كه در سنين اوليه محروم از پدر نبودند و در مراقبت از آنها پدر مشاركت داشته است، در چهل و يك سالگي روابط اجتماعي شان با ديگران بهتر بود.
پسرهاي پنج ماهه اي كه با پدران خود برخورد و تماس زيادي داشتند در ارتباط با افراد بزرگسال غريبه راحت تر بودند. آنها در مقايسه با اطفالي كه كمتر با پدران خود تماس داشتند، در هنگام رويارويي با غريبه ها بيشتر غان و غون مي كردند و راحت تر به بغل آنها مي رفتند. در مطالعه ديگري مشخص شد اطفال يك ساله اي كه تماس بيشتري با پدر خود داشتند، هنگامي كه با يك غريبه تنها مي ماندند، كمتر از ساير بچه ها گريه مي كردند.
بازي هاي پدران در مقايسه با بازيهاي مادران با فرزندان، از هيجان بيشتري برخوردار است و جسماني تر است. پدران در اين بازي ها كمتر حرف مي زنند و بيشتر لمس را انجام مي دهند.
بازي هاي پر و جنب و جوش و به اصطلاح «خركي» پدرها امكان مناسبي را براي آموزش هيجانات و عواطف به كودكان فراهم مي آورد. ( چرخاندن بچه ها، به هوا پرتاب كردن، كشتي گرفتن و...). كودك در اين بازي ها مي فهمد كه چه علائمي از جانب پدر به معني پايان بازي است «بسيار خوب، براي امروز ديگه كافيه» و ياد مي گيرد كه چطور برانگيختگي خود را فرو بنشاند و دوباره آرام بگيرد.

كودك با اين بازيها مي آموزد كه علائم ديگران را درك كند و به احساسات آنها پي ببرد. او مي آموزد چگونه بازي كند كه نه خيلي كسل كنند باشد و نه خارج از كنترل.
تحقيق راس پارك و كوين مك دونالد:
دراين تحقيق كه روي بچه هاي سه ساله و چهار ساله انجام گرفت مشخص شد بچه هايي كه بيشتر با پدرشان بازي هاي پرتحرك انجام مي دادند در نزد همسالان خود از محبوبيت بيشتري برخوردار بودند. ضمناً در اين تحقيق مشخص شد كه اين محبوبت بيشتر از آن كودكاني بود كه با پدر بازي پرتحرك اما آزاد و غير تحكم آميز انجام داده بودند و در اين بازي ها كمتر امر و نهي شنيده بودند.
تحقيقات گاتمن نشان مي دهد كه ارتباط با پدر بيش از تعامل با مادر در موفقيت يا شكست هاي آينده ي فرزندان در تحصيل يا در ارتباط با همسالان نقش دارد. دليل اين نفوذ و تأثير عميق پدران بر فرزندان آن است كه در واقع رابطه با پدر باعث برانگيخته شدن هيجانات شديد در كودكان مي شود.
بلانچارد: اهميت قابل دسترس بودن پدر براي فرزندان
گروهي از پسرهاي كلاس سوم دبستان باهم مقايسه شدند كه عده اي پدرشان غايب بود، گروه ديگر پدرشان حاضر و در دسترس بود و گروه سوم پدر حاضر اما غير قابل دسترس بود. با بررسي پيشرفت تحصيلي در اين سه گروه مشخص شد پسرهايي كه پدرشان غايب بود از نظر درسي پايين ترين رتبه، و پسرهايي كه پدرشان حاضر و در دسترس بودند بالاترين رتبه را داشتند. پسرهايي كه پدرشان حاضر، ولي غير قابل دسترس بود، از نظر درسي در بين اين دو گروه قرار داشتند.

 

روانشناسی بازی

با تشکر از آقای محمود حکیمی 

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (2)

زهره مامان آریان
14 اردیبهشت 92 0:02
خیلی جالب بود.اما چطور میشه باباهای بی حوصله رو ترغیب کرد تا بیشتر برا بچه هاشون وقت بذارن؟؟؟


باباها یکم که بهشون کمتر سخت گرفته بشه و اعصابشون آروم تر باشه بیشتر برا خانواده وقت میگزارند عزیزم
بابای حسین
12 مرداد 92 11:49
سلام از راهنمایی تون بسیار ممنونم مطالب سودمندی بود انشاأله موفق و پیروز باشید .