پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 10 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

پرسش و پاسخ (لجبازی و کودک 2 )

1392/1/14 15:39
7,541 بازدید
اشتراک گذاری
پسر 2 ساله ی من خیلی گریه میکند عصبانیتش را بااشک می گوید مثلا شلوارش رو نمیتونه بپوشه گریه میکنه مثل آدم نمیگه مامان کمکم کن ، من واقعا کلافه ام و از نظر روحی خیلی ضعیف شدم البته این رو هم باید بگم که من اصلا به گریه هاش توجهی نمیکنم که بخوایم بگیم هر چیزی رو با گریه به دست میاره بیرون از خونه هم همش می خواد بغل بشه و من رو دچار کمردردکرده خیلی خسته ام خواهش میکنم کمکم کنید.
 
 
پرسش و پاسخ (لجبازی و کودک 2 ) | مامان آناهیتا 0:25 25 اسفند 1391
 
وقتی بچه ای کاری می کنه که پدر و مادرها رو عصبانی می کنه و حرفشونو گوش نمی ده و به قول معروف آمپر می زنه بالا طبق معمول داد و فریاد و و کتک کاری میاد تو ذهن شخص .
قبل از اجرای درست این مواردی که فرمودید پدر و مادر باید تا عدد 10 بشمارند و یه نفس عمیق بکشند تا اول آروم بشن بعد بتونند با ارامش بر چهره این موارد رو اجرا کنند . کودک باید اینو درک کنه که گوش ندادن به حرف پدر مادر اونارو عصبانی نکرده . بلکه اونا کاملا خونسرد هستند .

البته این نظر منه
[Web] - [E-Mail]
 
     
 

4-قاطع باشيد
زماني كه عدم پذيرش و سرپيچي از طرف فرزندتان رخ داده باشد و یا كودك به خودش يا به ديگران آسيب برساند به موقعيت محدود كننده قاطع نياز داريد يك محدوديت قاطع به كودك مي گويد : بايد رفتار نامطلوبش را متوقف كندو فوراً حرف شما را بپذيرد . مثلاً «
همين الآن برو تو اتاقت » . « بس كن اسباب بازي هايت را پرت نكن . » البته اين قاطعيت از طريق جديت در چهره و صدا به خوبي نمايان مي شود .
همان طور كه نرمش بيش از حد پدران و مادران براي كودك مفيد نيست ، رفتار خصمانه پدران و مادران نيز براي آن ها مضر است . اما قاطعيت فرد بين نرمش بيش از حد و رفتار خصمانه است .
5- بر نقاط مثبت فرزندان تأكيد كنيد .
بچه ها بيشتر پذيراي فرمان هاي مثبت هستند تا منفي . به طوركلي بهتر است واضع و روشن به كودك بگوييد بايد چه كار كند دستوررات منفي مثل نرو ، نريز ، نكن به كودك مي گويد چه چيزي قابل قبول نيست اما رفتاري كه از او انتظار مي رود را بيان نمي كند . پدران و مادران مستبد اغلب از فرمان هاي منفي استفاده مي كنند در حالي كه پدران و مادران موفق دريافته اند بيشتر بايد از فرمان هاي مثبت استفاده كنند .
6- بي طرفي خودتان را اعلام كنيد .
وقتي مي گوييد : « الان برو بخواب » ممكن است نيروي كشمكش شخصي بين او و شما ايجاد شود روش بهتر اين است كه دستورات را به حالت غير شخصي بيان كنيد به طور مثال به او بگوييد : « ساعت نه است و وقت خواب تو » و به ساعت اشاره كنيد دراين حالت هر اعتراض و حس ناخوشايندي پديد بيايد بين كودك وساعت است
نه بين او و شما ، يا هنگامي كه به او مي گوييد : « خانه جاي توپ بازي نيست » او از اين قاعده ناراحت مي شود نه از شما
7- توضيح دهيد چرا محدوديت لازم است .
مردم وقتي در مورد قاعده و يا دستوري توجيه شوند بهتر مي توانند آن را بپذيرند ، اما درغير اينصورت آن را مستبدانه مي پندارند . بنابراين هنگامي كه براي اولين بار كودك را در موقعيت محدود كننده ای قرارمی دهيد به او توضيح دهيد چرا بايد این قانون را بپذيرد . شناخت علت محدودیت ها باعث مي شود رفتار مناسب در كودك دروني شود . يعني تمايلات دروني اش او را مطيع قوانين خانواده مي سازد براي بيان علت قوانين به جاي اين كه از توضيحات طولاني ، كه بچه ها را خسته مي كند استفاه كنيد . به طور خلاصه دليل يك دستور را بيان كنيد . مثلاً ديگران را نزن ! چون بدنشان درد مي گيرد . وقتي اسباب بازي را از دست بچه هاي ديگر مي گيري ، آن ها ناراحت مي شوند ، چون هنوز بازيشان تمام نشده است .
8- چاره ديگري پيشنهاد كنيد . هرگاه رفتار كودكي را محدود كرديد ، سعي كنيد به يك فعاليت قابل قبول ديگر اشاره كنيد . از اين طريق شما مستبد به نظر نمي رسيد و فرزندتان حس نمي كند كسي اختيارش را سلب كرده است و احساس محروميت هم نمي كند . بنابراين مي توانيدبگوييد : « پسرم نمي تواني قبل از شام شكلات بخوري اما بعد از شام مي تواني هم بستي و هم شكلات مورد علاقه ات را بخوري » با پيشنهاد چاره ي ديگر مي توانيد ، هنگامي كه احساس كودك شما قابل پذيرش است او را تربيت كنيد
9- در تربيت كودكان ثابت قدم باشيد .
تعيين حد و مرز براي كودكان ، هنگامي مؤثر است كه اين قوانين ثابت باشند . به عبارت ديگر در هر خانه بايد ضوابط خاص حاكم باشدو پدر و مادر همواره به آن پايبند باشند و آن را تغييرندهند مثلاً اگر ساعت خواب يك شب هشت و شب ديگر هشت و نيم و شب بعد نه باشد ، به جاي همراهي ، مقاومت بچه ها را در پيروي از اين برنامه بدنبال خواهد داشت سختي اين روش در اين است كه قوانين مهم و روزمره خانواده بايد هر روز به موقع اجرا شوند تا تأثير گذار شوند .
10- رفتار ناپسند را تذكر دهيد .
مهم نيست بدرفتاري كودك چه باشد ما بايد براي او روشن كنيم كه رفتارش را ناپسند مي دانيم و آن را قبول نداريم بنابراين بجاي اين كه بگوييم . « پسربد » که يعني خودت را قبول نداريم . بايد بگوييم . « كتك كاري نكن » يعني رفتارت را رد مي كنيم .

Reza Tarkashvand

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (5)

عاطفه مامان مهرسام
22 اسفند 91 23:21
ممنونم مامان روانشناس مطالبتون عالی بود
مامان آناهیتا
25 اسفند 91 0:25
سلام مامان روان شناس مطالبتون مثل همیشه عالی بود من از این روشها استفاده می کنم و همیشه جواب داده ولی یه مورد رو جا انداختید البته به نظر من . وقتی بچه ای کاری می کنه که پدر و مادرها رو عصبانی می کنه و حرفشونو گوش نمی ده و به قول معروف آمپر می زنه بالا طبق معمول داد و فریاد و و کتک کاری میاد تو ذهن شخص . قبل از اجرای درست این مواردی که فرمودید پدر و مادر باید تا عدد 10 بشمارند و یه نفس عمیق بکشند تا اول آروم بشن بعد بتونند با ارامش بر چهره این موارد رو اجرا کنند . کودک باید اینو درک کنه که گوش ندادن به حرف پدر مادر اونارو عصبانی نکرده . بلکه اونا کاملا خونسرد هستند . البته این نظر منه
نی نی توپولی
26 اسفند 91 8:12
قلمی خواهم ساخت از نی باغ بهشت جوهر از شیشه ذات کاغذ از صفحه دل نور از شمع حیات تا بنویسم همه جا: “روزگارت خوش باد” نوروز ۹۲ پیشاپیش مبارک
مامان نیروانا
28 اسفند 91 11:33
عزیز من! بهار، دستان پرمهر توست که در باغ دلم جوانه زده. به حرمت سبز بودنت، دلم را خانه تکانی میکنم و پاکیزه نگاه میدارم تا با بهار یاد تو، زمان و مکان را عطر زندگی ببخشد. رد پای تحویل سالی دیگر بر تقویم دوستیمان گرامی ترین هدیه ی بهار است. پاینده باد و پاینده باشی. نوگل زیبای بهاریت را ببوی و ببوس. نوروز فرخنده
مامان بیتا
28 اسفند 91 13:17
به نام خدای بهار آفرین یا مقلب ، قلب من در دست توست یا محول، حال من سرمست توست کن تو تدبیری که در لیل و نهار حال قلب من شود همچون بهار پیشاپیش عیدتون مبارک