پرورش هوش و روانشناسي كودكپرورش هوش و روانشناسي كودك، تا این لحظه: 11 سال و 5 ماه و 9 روز سن داره

سایت تخصصی پرورش هوش و روانشناسی کودک نوانديشان اهواز

ايمن كردن محيط منزل برای كودكان

1391/11/3 16:06
5,116 بازدید
اشتراک گذاری

آيا تا به حال نفت خورده‌ايد؟ مايع ظرف‌شويي يا چسب چه‌طور؟ طبيعي است كه از شنيدن اين سوالات تعجب كنيد، اما واقعيت اين است كه بچه‌ها ممكن است اين مواد را بخورند.

مامان علیرضا mynicechild.niniweblog.com:یعنی تا جایی که میشود وسایل خانه را به نحوی قرار دهیم که کودک نوپا در معرض حداقل خطر از سوی وسایل خانه باشد، وسایل شکستنی و تزیینی از دسترسش دور باشد و لبه های تیزوسایل یا حتی گو شه های در و دیوار که ممکنست برای کودک نوپا خطراتی دتاشته باشد را با فوم یا موکت پوشاند
در کل چیدمان خانه ای که کودکی در آن زندگی میکند باید در جهت کمک برای نشستن و ایستادن و راه افتادن آسان و بدون خطر او باسد نه مانع و عامل بازدارنده و فاکتور خطر برای او

شیما جون نوشته :وسايل خطر ناك و شكستني رو از دم دست موچولوي خونه جمع كني
در كشو و كابينت هاي آشپزخونه رو جوري كه نتونه باز كنه ببندي
واسه سر پريز هاي برق روكش درپوش تهيه كني
لوازم برقي خطرناك رو دور از دست رس ايشون قرار بدي
اگه بخاري هست تو خونه حتما با عايق محافظ باشه
مواد اسيدي مثل شوينده ها دور از دست رس كودك خونه باشن
لبه ها و گوشه هاي نوك تيز تو خونه حتما ايمن بشن
و و و...

مامی درسا کوچولو نوشته:بجه ها از زمانی که شروع به چهاردست و پا رفتن و بعد راه رفتن میکنن ...... واسه اینکه محیط اطراف واسه شون جدیده و میخوان با دنیای اطرافشون آشنا بشن ...... خواه ناخواه خیلی خیلی به درو بر خودشون دقت میکنن ...... و بخاطر حس کنجکاویش به هرچیزی که قبلا" تجربه نکردن دست بزنن ...... خوب بالطبع همه ی این دست زدنها ......خالی از خطر نیست ....... پس باید ما محیط زندگی مونو برای مدتی ....تغییر بدیم و ایمن کنیم ...... کما اینکه پدر و مادرانی بودن که این نظرو داشتن بچه میبایست در جایی که زندگی میکنه بدون هیچ تغییری بزرگ بشه که بتونه تجربه کسب کنه خالی از حس کنجکاوی بشه ..... اما در عمل متاسفانه عواقب بدی به همراه داشته ....... پس میبایست قبل از هر گونه حادثه ..... محیط اطرافمونو برای کوچولوی خونه ایمن کنیم و تمام وسایلی که خطرناکن و بچه ها معمولا " به امید سر کردن اوقات خوش ...... دست میزنن از جلوی دستشون برداریم ...... انشاالله همیشه تن همه ی کوچولوتون سالم و لبشون خندون باشه ......
http://babymylove.niniweblog.com/

زیبای عزیز نوشته: خوب يعني وسايلي كه ممكنه حادثه آفرين باشه رو مهار كنيم تا هم سلامت جسمي نوپا حفظ بشه هم سلامت روحي به اين معنا كه با آرامش بتونه كنجكاوي خودشو ارضا كنه ما هم مجبور نباشيم هر جا ميره بترسيم و اين ترس رو بهش منتقل كنيم به نظر من اگر مدام كودك با آسيب روبرو بشه اعتماد به نفسش رو از دست ميده و سر خورده ميشه
http://arshan91.niniweblog.com

سپیده عزیز نوشته : باید تا حد ممکن وسایل تزیینی و شکستنی رو از دم دست اونا دور نگه داریم. بچه ها تو یه سنی علاقه به کبریت و برق دارن که باید مراقب بود. ولی گاهی با این همه مراقبت از سوی مادر باز هم یه اتفاقاتی ممکنه پیش بیاد.
http://koodakeman91.niniweblog.com/

مامان نسی نوشته : هیچی تو خونه خودمون همه چیز و مهر وموم میکنیم تا بچه ها به چیزی دست نزنن تا خدایی نکرده به خودشون آسیب نرسونن وهم اینکه وسایلامون خراب نشه اما همین که مهمونی میریم انگار بچه هامون از زندان آزاد شدن وهمچین با حرص ولع به همه چی دست میززن که آدم از خجالت میمیره به نظر من ایمنی خونه هم حد وحدودی داره تا بچه خوب تربیت بشه باید وسائل خیلی خطرناک و برداریم نه همه چیزو
http://artinjonam.niniweblog.com/

آيا تا به حال نفت خورده‌ايد؟ مايع ظرف‌شويي يا چسب چه‌طور؟ طبيعي است كه از شنيدن اين سوالات تعجب كنيد، اما واقعيت اين است كه بچه‌ها ممكن است اين مواد را بخورند.

بچه‌ها نمي‌دانند كه اين مواد سمي و خطرناك هستند. حالا اگر بيشتر دقت كنيد متوجه مي‌شويد كه خانه شما پر از سموم و مواد مسموميت‌زايي است كه مي‌تواند سلامت كودكتان را به خطر بيندازد.

مسموميت

1) مواد و محصولات زير را در قفسه‌ها و كمدهايي كه در آنها قفل مي‌شود و يا دور از دسترس كودكان نگهداري كنيد:

*‌ داروها و ويتامين ها

* اسپري هاي خوشبو كننده هوا

* عطرها ولوازم آرايش

* مواد ضدعفوني‌كننده

* مواد شوينده ، پودر لباس‌شويي و مايع ظرف‌شويي

* مواد سفيدكننده و جرم‌گيرها

* سيگار

* برخي از انواع گياهان (گياهان سمي)

* روغن موتور و ضديخ

* نفت و بنزين

* رنگ و تينر

* آفت‌كش‌ها، مرگ موش و مورچه‌كش‌ها و سوسك‌كش‌ها

2) موارد زير را براي پيشگيري از مسموميت كودكتان رعايت كنيد:

* موادي مانند نفت و بنزين را در بطري شير يا نوشابه و يا ظروف و بسته‌بندي ساير مواد غذايي نگهداري نكنيد.

* در نزديكي مواد غذايي از اسپري‌هاي حشره‌كش استفاده نكنيد.

* به بچه‌ها نگوييد كه قرص‌ها و شربت‌ها خوشمزه هستند يا طعم شكلا‌ت مي‌دهند.

* داروها، مواد ضدعفوني‌كننده و سموم آفت‌كش را در ظرف اصلي خودشان و در يك كمد يا قفسه‌اي كه در آن قفل مي شود نگهداري كنيد. بعد از هر بار مصرف درب آنها را محكم ببنديد.

* فقط از داروهايي كه پزشك تجويز كرده استفاده كنيد و داروهايي كه تاريخ مصرفشان گذشته دور بيندازيد.

* كودكتان را در حالي كه به مواد سمي دسترسي دارد، حتي براي چند لحظه تنها نگذاريد.

* هنگام خريد اسباب بازي، لوازم نقاشي و خمير بازي به برچسب و اطلاعات روي بسته‌بندي آنها دقت كنيد و مطمئن شويد كه سمي نيستند.

* كيفتان را در دسترس بچه ها قرار ندهيد و داروها، ويتامين‌ها و عطر و سيگار را در كيف دستي‌تان نگهداري نكنيد.

* از گياهان سمي در خانه نگهداري نكنيد.

سوختگي‌ و برق گرفتگي

كودكان در مورد همه چيز كنجكاو هستند و دوست دارند از ماهيت همه چيز سر در بياورند. آنها معمولاً به همه چيز دست مي‌زنند يا اشيا و وسايلي را كه نمي‌توانند به راحتي بينند به سمت خودشان مي‌كشند. اين كنجكاوي آنها است كه هميشه آنها را با خطرات مواجه مي‌كند.

كودكان به دقت كارهاي بزرگ‌ترهايشان را نگاه مي‌كنند و دوست دارند اين كارها را تقليد كنند. مثلاً وقتي شما دوشاخه سشوار را به پريز برق مي‌زنيد يا مشغول اتو كشيدن لباس‌ها هستيد آنها به دقت كار شما را در ذهن خود مي‌سپارند و در فرصت مناسب سعي مي‌كنند همان كارها را انجام دهند. آنها نمي‌دانند كه انجام اين كارها خطرناك است و ممكن است به آنها آسيبي برساند.

1) وسايل و موارد زير را به شكل مناسب ايمن سازي كرده و يا آنها را دور از دسترس كودكان نگهداري كنيد:

* كليد و پريز هاي برق نزديك وان حمام

* كتري و قوري محتوي آب جوش يا چاي داغ

* بخاري ها و وسايل گرمايشي

* اتو

* چراغ مطالعه يا چراغ خواب

* كبريت و فندك

* پريزهاي بدون پوشش

2) موارد زير را براي پيشگيري از برق‌گرفتگي و سوختگي كودكتان رعايت كنيد:

* پريزهاي برق را با درپوش مناسب بپوشانيد. كودكان ممكن است اشياي فلزي مانند ميخ ، ميله بافتني و ... را درون پريز هاي برق فرو كنند و دچار برق گرفتگي شوند.

* سيم‌هاي برق كهنه و فرسوده را كه پوشش عايق آنها از بين رفته تعويض كنيد. اين گونه سيم‌ها مي‌تواند خطر برق گرفتگي براي كودكان ايجاد كند.

* سيم‌ها را با استفاده از بست و ميخ‌هاي دوپايه طوري به ديوار محكم كنيد كه آويزان و در دسترس كودكان نباشند.

* بخاري برقي و يا ساير وسايل حرارتي را دور از دسترسي بچه‌ها قرار دهيد.

* كودكتان را در حالي كه به سيم برق دسترسي دارد تنها نگذاريد.

* از وسايل برقي مانند سشوار و ريش تراش در هنگام استحمام استفاده نكنيد. وقتي كه حمام داراي بخار و رطوبت است يا وقتي روي زمين مرطوب ايستاده‌ايد و همچنين قبل از خشك كردن دستانتان آنها را روشن نكنيد.

* پس از اتو كشيدن لباس‌ها، اتوي داغ را در يك جاي مناسب قرار دهيد كه امكان افتادن يا لمس آن توسط بچه‌ها وجود نداشته باشد.

* در هنگام آشپزي از شعله‌هاي عقبي اجاق گاز استفاده كنيد. دسته قابلمه‌ها را طوري قرار دهيد كه كودكان نتوانند آنها را با دست بگيرند.

* كبريت و فندك‌ها را در دسترس كودكان قرار ندهيد.

* فنجان محتوي نوشيدني‌هاي داغ را در دسترس قرار ندهيد. در حالي كه فنجان چاي در دست داريد كودكتان را بلند نكنيد. ابتدا فنجان چاي را در جاي مناسبي بگذاريد و سپس كودكتان را در آغوش بگيريد.

* قبل از قرار دادن كودكتان در وان حمام، درجه آبگرمكن را كم كنيد. پوست كودكان خيلي زودتر از پوست بزرگسالان دچار سوختگي مي‌شود. براي ايمني بيشتر درجه آبگرمكن را روي كمترين مقدار گرماي ممكن قرار دهيد.

ساير موارد ايمني

* حداقل يك شناساگر دود در هر طبقه خانه نصب كنيد.

* زيرسيگاري كه ته سيگار داغ در آن است دور از دسترس كودكان قرار دهيد.

* وسايل بهداشت فردي مانند تيغ ، قيچي را در دسترس كودكان قرار ندهيد.

* شناساگرها را هر ماه به طور منظم بازرسي كنيد و هر 6 ماه در صورت لزوم باطري آنها را تعويض كنيد.

* براي كابينت ها و قفسه هايي كه مواد سمي و خطرناك در آن قرار دارد از قفل ايمني كودك استفاده كنيد.

 

منبع:shahrzadpress.com

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (2)

مامان امیر مهدی (سوده)
3 بهمن 91 17:51
ممنون دوست عزیزم از راهنماییتون امیر مهدی رو بردم روانپزشک و گفتند تشخیص پیش فعالی براش هنوز زوده.متاسفانه خودممم دارم افسرده میشم و تو جمع از حرکاتش احساس حقارت میکنم....ببخشید مزاحمتون شدم .به هر حال ممنون.
مامان آرتین
9 بهمن 91 12:27
ممنون از سوال وجواب خوبتون